Türkiye’nin ilk gıda mühendisliği bölümü olan Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutladı. Akademisyenlerin, öğrencilerin, mezunların ve sektör temsilcilerinin katıldığı kutlamalarda Keskinoğlu, Yörsan ve Heg Gıda markalarımızla biz de yer aldık.
Ülkemizde Gıda Mühendisliği eğitimini başlatan ilk bölüm olan Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün 50. yıl kutlamaları EÜ Mühendislik Fakültesi Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda başladı. Bölümün akademik ve bilimsel birikiminin, elde edilen başarıların ve gelecek hedeflerinin aktarıldığı konuşmaların ardından sektör temsilcilerine plaket takdim edildi. Matlı bünyesinde Keskinoğlu, Yörsan ve Heg Gıda’ya katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Plaketleri Matlı Şirketler Grubu adına Matlı Pazarlama Yöneticisi Melek İbiş, Keskinoğlu adına Ar-Ge Şefi Şükran Çevik ve Pazarlama İletişim Şefi Gülçin Çetin, Yörsan adına Kalite Müdürü Serap Kara, Heg Gıda adına ise Kalite Müdürü Filiz Güngör aldı.

Kokteyl, nostalji sergisi, canlı müzik, ikramlar eşliğinde geçen kutlamalar kapsamında etkinlik alanında da standımızla yer aldık. Keskinoğlu, Yörsan ve HEG Gıda markalarımızın ürünlerini sunduğumuz stantta misafirlerimize Yörsan Susurluk ayranı, süzme peynir, beyaz peynir, Keskinoğlu Tütsülenmiş Sosis, Mexico Shots, Fileturka ile Heg Gıda pasta ve sandviç lezzetlerini ikram ettik.
1975 yılında kurulan, Türkiye’de gıda mühendisliği eğitimini başlatan ve bugüne kadar sektöre binlerce gıda mühendisi yetiştiren, bu doğrultuda sürdürülebilir üretim ve güvenilir gıda alanlarında ülkemize değer katan bu köklü bölümün tüm akademisyenlerini, mezunlarını ve öğrencilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.