10 Mayıs Dünya Kanatlı Günü, Türk sektör temsilcilerinin kurucu üye olduğu Uluslararası Kanatlı Konseyi (IPC-International Poultry Council) tarafından 2012 yılından bu yana kümes hayvanlarının gıda güvenliği açısından önemine dikkat çekmek ve yetiştiricileri onurlandırmak amacıyla kutlanıyor. Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, 10 Mayıs Dünya Kanatlı Günü’nde piliç eti ve yumurtanın en güvenilir, en ucuz ve en kolay ulaşılabilir hayvansal protein kaynakları olduğuna dikkat çekti.
Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, Dünya Kanatlı Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, piliç eti ve yumurta sektörü olarak endüstriyel gıda üretimi konusunda dünya ile yarışacak düzeyde son derece gelişmiş alt yapıya sahip olduklarını kaydetti. Önder Matlı, ülkemizin piliç eti üretiminde dünyada 9’ncu, Avrupa’da 2’nci sırada, yumurta üretiminde ise dünyada 10’ncu, Avrupa’da ise 2’nci sırada olduğuna işaret etti. Son verilere göre geçtiğimiz yıl ülkemizde 2 milyon ton piliç eti ve 20 milyarı aşkın yumurta üretimi gerçekleşti.
“Ülkemizde kişi başı piliç eti tüketimimiz 25 kilograma çıktı. Bu rakamın artarak devam edeceğine ve bu ivme ile yakın bir gelecekte, dünya rakamlarına yetişeceğimize inanıyoruz” diyen Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı sözlerine şöyle devam etti: “Yumurta tüketimimize gelince… Kişi başı yıllık yumurta tüketimimiz yaklaşık 220 adet. Bu rakam dünya ortalamasının altında. Sağlıklı bireyler, sağlıklı bir toplum için daha fazla protein tüketmeliyiz. Halkımızın uygun fiyatlı, kaliteli ve sağlıklı proteine ulaşmasında, sektörümüzün önemli bir misyon üstlendiğine inanıyoruz.”